Tervetuloa uuden blogini puolelle seuraamaan taloprojektiamme vuosimallia 2018!

Kohti uutta kotia

sunnuntai 27. heinäkuuta 2014

Maalaushommia sisällä ja ulkona

Heinäkuun helteet ovat hellineet meitä raksalla oikein urakalla, ja vesipullot ovat tyhjentyneet janoisiin suihin melkoista kyytiä. On oikeasti ollut kyllä pirullisen kuuma, mutta luulen silti ensi talvena kaiholla muistelevani näitäkin päiviä. Talon maalaamisen myötä olen yrittänyt hyvästellä myös korkean paikan kammoni, mutta visusti se on ja pysyy. Onneksi mieheni hoitaa sujuvasti telineillä riekkumiset ja esimerkiksi räystäslautojen maalaamiset. Itse olen saanut keskittyä esimerkiksi tolppiin ja muihin muutaman askeleen korkeudessa oleviin maalauskohteisiin.

Takaterassin katoksen runko maalattu! Tähän on tulossa vielä lasikatto - viimeistään ensi vuonna. ;)

Rakkaat ystäväni: hanskat, suti ja helteessä kökkööntynyt maali

Etuterassin katos ja räystäslaudat melkein kokonaan maalattu

Autokatoksen tolpat ja rimat hoidettu

Onneksi emme viime päivinä ole ahkeroineet talolla kuitenkaan ihan kaksistaan, vaan sisäpuolella hikeä ovat pyyhkineet ammattimaalarit. Seinien yleisväri on vaalean harmaa (Tikkurilan G486) ja olen ollut siihen todella tyytyväinen. Katto jää makkareissa valkoiseksi, mutta olohuoneeseen, keittiöön ja eteiseen tulee koivurimakatto.

Huom. Keltainen läikkä seinässä on heijastuma ikkunasta, ei maalausvirhe. :)

Odotan ihan huippuinnoissani sisätöiden etenemistä. Ensi viikolla sisustajan ja laatoittajan pitäisi aloitella talolla omat osuutensa. Yritän päivittää blogiakin ahkerasti, kunhan saan jotain kuvattavaa. Hyvällä mielellä taas, vaikka vähän väsyneenä.

tiistai 22. heinäkuuta 2014

Sehän näyttää jo talolta!

Talo on viime päivinä valmistunut ulkopuolelta hurjaa vauhtia, kun timpurit ovat viimeistelleet töitään. Kaiteet, terassit ja portaat on kaikki nyt tehty. Me puolestamme olemme mieheni kanssa yrittäneet pysyä timpureiden vauhdissa mukana maalaamalla... ja maalaamalla. Toinen timpureistamme nimittäin tokaisi, että parempaa jälkeä saatte, jos maalaatte kaiteiden rimat ennen niiden kiinnitystä. "Challenge accepted" oli välitön ajatuksemme. Perustimmekin pienen maalaamon naapuritontille, joka on vielä tyhjillään. Ei muuta kuin kuljetuslavoja maahan, rimat niiden päälle ja suti heilumaan. Homma tosin oli aika paljon suurempi, mitä etukäteen tajusimmekaan. Rimoja meidän taloomme sekä autokatokseen tulee nimittäin aika monta metriä, ja kun rimat pitää tietenkin maalata kaikilta neljältä sivulta, oli maalattavaa yllättäen ihan tuskaisen suuri määrä. Eikä siinä muuten mitään, mutta kun lapset ja ajanpuute...

Kuvassa vain osa rimoista

Lopulta emme ehtineetkään maalata ihan kaikkea, mutta kuitenkin sen verran paljon, että talon lopullista ulkomuotoa pääsee jo vähän fiilistelemään.

Talo illan hämyssä. Huomaa osin maalattu ja osin maalaamaton kaide. :D


Takaterassista tuli mukavan tilava.


Maalattavaa riittää vielä, mutta kyllä se tästä. Hyvällä mielellä!

sunnuntai 20. heinäkuuta 2014

Pieniä tunnelmapaloja Jyväskylän Asuntomessuilta

Terveisiä Jyväskylästä! Kävimme tänään Asuntomessuilla ja ajattelin omistaa tämän postauksen muutamille kivoille yksityiskohdille, joita messuilta bongasin. Sisustusblogit ovat tällä hetkellä täynnä hienoja asuntomessupostauksia eri taloista, joten itse en keskity niinkään taloihin vaan tosiaan muutamiin juttuihin, jotka toistuivat useissa taloissa ja jotka sopisivat ehkä meillekin.

1. Pyöreät mutta kevytrakenteiset sohvapöydät hurmaavat.





2. String-hyllystöt pitävät pintansa edelleen.





Honkatalojen Cubessa oli mielestäni keksitty kiva vastine String-hyllyille. Nimittäin Ikean hyllynkannattimien kanssa oli yhdistetty lautoja, jotka ilmeisesti rakennuttajat itse olivat maalanneet. Tällaisia hyllykköjä Cubessa oli muutamakin.



3. Erilaisia koreja näkyi monenlaisissa käyttötarkoituksissa. (Itsekin olen vähän hullaantunut koreihin...)







4. Ihania ja inspiroivia tauluasetelmia oli paljon.



Tämä on ehdoton suosikkini!


Messut olivat kivat, vaikka eivät ehkä kuitenkaan mitkään ikimuistoiset. Hyviä ideoita sieltä kuitenkin sai niin sisustukseen kuin esimerkiksi pihakivetyksiinkin. Suosittelen!

torstai 17. heinäkuuta 2014

DIY: Pinnatuolille uusi elämä

Olen jo pitkään ollut todella ihastunut BoConceptin London-tuoleihin, kuten olen täällä blogissakin kertonut. Ja niinhän siinä sitten kävi, että ne piti tilata. Heinäkuun alussa kävimme mieheni kanssa kiertelemässä huonekaluliikkeitä ja samassa rytäkässä tilasimme neljä kappaletta London-tuoleja ja lisäksi vielä uuden ruokapöydän. Pöytä löytyi ihan sattumalta. Se on massiivitammea ja mikä hienointa - se on jatkettava! Normaalipituus siinä on 180 cm, jolloin se sopii hienosti juuri neljälle tuolille, mutta pöydässä on kaksi jatkopalaa eli siitä saa esimerkiksi juhlia varten ihan todella pitkän. Arjessa meille kuitenkin riittää hyvin neljä tuolia ja lisäksi päätyyn syöttötuoli perheemme pienimmälle.

Kuva täältä

London D010 -tuoli
Kuva täältä
Tuoli-innostukseni ei kuitenkaan pääty London-tuoleihin. Olen nimittäin ihastunut myös pinnatuoleihin, sellaisiin oikeasti vanhoihin. Selailin jo kaiken maailman nettikirpputoreja, kunnes muistin, että meidän mökillämmehän on kolme pinnatuolia, jotka vanhempani ovat sinne joskus muinoin vieneet. Pinnatuolit olivatkin ihan hyvässä kunnossa, mutta niiden kermanvalkea sävy ei miellyttänyt. Niinpä päätin maalata ne. Ja itse asiassa yhden jo maalasinkin. Siitä tuli hieno! Ensin hioin, sitten pohjustin ja sitten maalasin mustalla kahteen kertaan. Ei paha rasti lainkaan, vaikka käytinkin projektiin kokonaiset kolme iltaa lasten nukkumaanmenon jälkeen.

Vasemmalla tuoli ennen käsittelyä, oikealla tuoli hiomisen jälkeen.
Hiomisen jälkeen kerros Otexia. Seuraavana päivänä välihiominen...
... ja kerros tätä. Kolmantena päivänä kerros lisää...
... ja valmista tuli!
Pieni kuvausapulainen :)

Ajatukseni on se, että pinnatuolit toimisivat meillä ennen kaikkea sisustuselementteinä esimerkiksi olohuoneessa tai kirjasto-/työhuoneessa. Kun saamme vieraita, on tuolit helppo nostaa ruokapöydän ympärille. Istumakorkeus pinnatuoleissa on hieman matalampi kuin Londoneissa, joten hankin niihin varmaan vielä jotkut kivat istuintyynyt. Niitä ehtii vielä miettiä.

keskiviikko 16. heinäkuuta 2014

Hyvästi raksaovi!

Raksa on pitänyt meidät sen verran kiireisenä, etten ole juuri blogiakaan ehtinyt päivittää. Lyhyesti sanottuna olemme maalanneet. Ja paljon. Siitä lisää myöhemmin. Nyt kuitenkin kuvia ulko-ovistamme, jotka kesälaitumilta töihin palanneet timpurimme maanantaina asensivat. Kaikki ovet ovat Kaskipuulta.

Etuovi. Raksaovi vielä nojailee rennosti talon seinään.
Kodinhoitohuoneen ovi.
Takapihan ovi.
Sisäseinien tasoitustöitä on tehty edelleen, mutta varmaan aika pian ollaan siinä vaiheessa, että seinät voi jo maalata. Onneksi sitä meidän ei sentään itse tarvitse tehdä. On tässä ulkomaalauksessakin ihan riittävästi työtä.

Seuraava blogipostaukseni tulee kuitenkin liittymään sisustusjuttuihin, joita olen vähitellen alkanut pyöritellä mielessäni. Jotain on jo hankittukin, mutta siitä lisää siis ensi kerralla. Pientä vinkkiä blogipostaukseni aiheesta voi kuitenkin kurkkia ihanasta Villa Luhta -blogista. Kiitos vielä M:lle!

torstai 10. heinäkuuta 2014

Sisätyöt etenevät

Pienen hiljaiselon jälkeen talolla on alkanut jälleen tapahtua. Takka on saatu valmiiksi, piippukin on katolla ja sisäseinien tasoitukset ovat edenneet hyvin. Tällä hetkellä takka on muovitettu suojaan sisätöiden aiheuttamilta sotkuilta. Onneksi ehdimme napata siitä kuitenkin muutaman kuvan ennen muoveja!

Uuniseppien Saana-takka
Hiertopinta

Päätimme lopulta ottaa takkaan hiertopinnan perinteisen slammauksen sijaan. Onneksi hoksasimme kysyä sitä takan asentajalta, sillä hänelle se oli selvästi vain tekninen asia. Hyvää jälkeä hän kyllä meidän mielestämme teki.

Myös minä ja mieheni olemme ahkeroineet paljon talolla. Ennen kaikkea olemme yrittäneet siivoilla pihaa ja lajitella pihalla olevia lautoja eri nippuihin. Lisäksi maalasimme etuterassin kaiteiden pylväät valkoisiksi. Ne oli nyt helppo maalata, kun rimoitukset puuttuvat. Maalattavaa riittää vielä runsaasti, mutta onneksi maalaushommia voi tehdä sittenkin, kun jo asutaan talossa. Ja arvatkaapa mitä! Sikla on lupaillut meille, että talomme voisi olla valmis jo elokuun lopulla. Huh! Itse en uskalla ihan vielä luottaa tähän lupaukseen, sillä tuntuu, että paljon on vielä tehtävää. Toivotaan kuitenkin, että työt etenevät ripeästi ja Sikla lunastaa lupauksensa. Olisipa se ihan huikean hienoa!

perjantai 4. heinäkuuta 2014

Pihasuunnitelma valmiina!

Saimme lopullisen pihasuunnitelmamme eilen - ja nyt se näyttää kivalta! Suuret kiitokset Kirsi Tuomiselle, joka selvästi oli kuunnellut toiveitamme ja suunnitellut meille sellaisen pihan, jota ilolla lähdemme rakentamaan. Yritämme mahdollisimman paljon tehdä itse ja siksi pihan rakentaminen etenee varmasti hitaasti, mutta ei se mitään. On ihan kiva päästä vähän kaivamaan ja kitkemään omaa tonttiaan, ja säästäähän siinä paljon rahaa. Kitkeminen itse asiassa aloitettiin jo tänään, kun mieheni kävi rinteen rikkaruohojen kimppuun yhdessä omien vanhempiensa kanssa. Olipa kiva, kun saatiin apuja! Tästä se lähtee!


Kovin yksityiskohtaisesti en aio käydä suunnitelmaa täällä blogissa läpi, mutta rinteestä ajattelin hieman kertoa.

Rinteeseen on tulossa kiviä, havuja ja pensaita. Havuista meille tulee kääpiövuorimäntyjä, tuivioita sekä laakakatajaa. (Kaikki havujen kuvat täältä)

http://www.harvialataimi.fi/stoy/productimage.php?i=1624.jpg&m
http://www.harvialataimi.fi/stoy/productimage.php?i=1628.jpg&m
http://www.harvialataimi.fi/stoy/productimage.php?i=1653.jpg&m

Pensasvalikoimasta suunnitelmaan päätyi muun muassa syksyisin punaiseksi lehahtava lamoherukka ja vaaleanpunaisena kukkiva rinneangervo. Lisäksi rinteeseen istutetaan kuukausimansikkaa, pensasmustikkaa sekä omenapuu. Kiva, kun saadaan hyötykasvejakin!

http://suomalainentaimi.fi/wp/wp-content/uploads/2011/03/lamoherukka.jpg
Lamoherukan kuva täältä
Rinneangervon kuva täältä

Takapihaa on tarkoitus tehdä mahdollisimman pitkälle vielä tänä syksynä, mutta etupiha saa todennäköisesti odotella vuoroaan ensi vuoteen. Välillä täytyy keskittyä ihan vain elämiseenkin. Aika hyvin tämä taloprojekti nimittäin lohkaisee aikaa, energiaa - ja rahaa.